HandbalMasterz Spelregelbewijs

Binnen het NHV is afgesproken dat het behalen van het Spelregelbewijs voor een aantal ledengroepen vanaf 1 juli 2015 verplicht is.

Wie moeten het Spelregelbewijs behalen?

  • Alle spelers/speelsters die per 1 juli 2015 de A-jeugdleeftijd bereiken*;
  • Alle coaches bij wedstrijden vanaf de C-jeugd;
  • Iedereen die een trainersopleiding wil volgen.

* Opmerking: het gaat hierbij om de leeftijd en niet om in welk team je speelt. Een B-jeugdlid die in de A-jeugd speelt, hoeft pas het diploma te behalen als hij/zij werkelijk de A-jeugdleeftijd bereikt.

Het Spelregelbewijs wordt met onmiddellijke ingang verplicht voor:

  • Iedereen die een opleiding tot Verenigingsscheidsrechter wil volgen;
  • Iedereen die als Praktijkbegeleider bij NHV-opleidingen aan de slag wil.

Wie zijn vrijgesteld van de verplichting het Spelregelbewijs te behalen?

  • Iedereen die nu officieel scheidsrechter is;
  • Iedereen die op 1 juli 2014 de A-jeugdleeftijd heeft of senior lid is.

Consequenties voor spelers

Heb je per 1 juli 2015 de A-jeugdleeftijd bereikt? Dan moet je, om te kunnen spelen, in het bezit zijn van het Spelregelbewijs. Nieuwe leden, die de A-jeugdleeftijd hebben, krijgen tot het einde van het eerste seizoen (uiterlijk 31 mei) dat men A-jeugd is de gelegenheid om het Spelregelbewijs te behalen. Leden die A- of B-jeugd zijn en al in het bezit zijn van een scheidsrechtersdiploma (HS3, HS2 of verenigingsscheidsrechter) zijn vrijgesteld van het Spelregelbewijs. Zij die in het bezit zijn van het diploma Jeugdscheidsrechter of Jeugdspelleider worden niet vrijgesteld. Indien leden van mening zijn dat zij vrijgesteld moeten worden van deze verplichting, dienen zij via de vereniging een schriftelijk verzoek, met duidelijke motivatie, in te dienen bij het NHV via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Consequenties voor teamleiding/coaches

Indien je per 1 juli 2015 niet in het bezit bent van het Spelregelbewijs, dan kun je niet als coach bij een C-, B-, A-jeugd of seniorenteam op alle niveaus fungeren. De naam van de coach dient te allen tijde op het wedstrijdformulier te zijn vermeld en de persoon moet lid zijn van het NHV.

Aanmelden

Voor het aanmelden bij de cursus kun je contact opnemen met Corné Meijs van de technische commissie of Sander Peijnenburg van de scheidsrechterscommissie.