Alle begin is weer moeilijk zullen we maar zeggen

We staan aan het begin van het nieuwe seizoen en na 1½ training was het gisteravond een mooi ijkpunt om te kijken waar we staan. De tegenstander was gelijk een goede. VHC2 uit Valkenswaard miste vorig jaar op een haar na het kampioenschap en dus een topper in de 3e klasse.

Door de afwezigheid van enkele vaste waarden was het ook een mooi moment om wat te experimenteren met posities. Daarnaast konden Imme en Esmee zich laten zien. Ze hebben lekker speelminuten gepakt en na een (begrijpelijk) twijfelend begin, stonden ze binnen de kortste keren lekker te bikkelen en was er van zenuwen al snel geen sprake meer.

De eerste helft was redelijk goed. Zeker qua score. Scoren tegen een 6-0 verdediging met 1 echte schutter is vrij lastig, maar mn Jaimy flapte er een paar mooie ballen in en de combi Anne/Fijke liep ook lekker.

In de verdediging liepen de dames van VHC tegen de ‘muur van Meijs’ aan. Daisy en Jaimy waren meedogenloos en daar hadden de dames van VHC duidelijk moeite mee. Hun opbouw was supersnel, maar we ontregelde die opbouw vaak effectief. Door nog een gebrek aan rugdekking (aandachtspunt) kwamen ze toch wel tot scoren, maar de ruststand van 9-9 was goed en verdiend.

Geen reden tot aanpassing. Fris spelen en fel verdedigen.

Dit kwam er door bepaalde (onbekende) redenen niet uit de 2e helft.

-          Het liep bij VHC ineens beter en we hadden minder grip met het ontregelen

-          Bij ons gingen de vele kansen die we hadden, er lang niet allemaal in

-          Sanne was even de kluts kwijt en baalde daar enorm van. Later herstelde ze dat gelukkig op een supermanier. 3 hoekballen (die er te vaak doorgingen) stopte ze op een fantastische manier. Een beter moment om dat te doen is er niet

-          Doordat we net begonnen zijn met trainen speelde we fantasieloos en was het voorspelbaar

Hierdoor ging de verhoudingen scheef in de 2e helft. We bleven tot 11-13 in het spoor van VHC, maar konden een uiteindelijk groter verschil van 15-24 niet voorkomen.

Leerzaam was het zeker. Er waren ook nog hoogtepunten in de 2e helft hoor.

-          Doelpuntje van Wendy in de rechterhoek

-          Doelpuntje van Renate met haar fameuze ‘kutbal’

-          Een prachtig sprongschot in de rechterbovenhoek van LO Fijke…….oh verdomd het was Anne

-          En niet te vergeten een heel alert doelpunt van Imme die een afvallende bal goed oppikte en in het doel roste.

Genoeg te doen. Het verschil zat hem in de gemiste kansen en de aanvalsvariatie. Mmmmm…. Trainer naar de tekentafel

Huibert