Patatje oorlog met een BAMIBLOK

“Ome Huibert, je bent toch niet vergeten dat je morgen moet coachen bij het schoolhandbaltoernooi hè?” Bas belde mij een beetje bezorgd op gisteravond.

‘Natuurlijk niet!! Ik heb er zin in Bas.’
‘Mooi ik heb er ook superveel zin in en kom je morgen ophalen’ zei hij.

Om 9.00 uur begonnen de wedstrijden van groep 8 en we zaten al snel in een kringetje om te bespreken hoe we het wilden gaan doen. Iedereen luisterde goed en hadden er superveel zin in

Bas, Lars, Mariska, Vince, Brian, Kiki, Mila, Jorren, Emma, Roy en Jur stonden te trappelen. Met een heuse tactische bespreking gingen we het veld op en het was best spannend. Tegen de Flying Fire Balls gingen ze als een raket van start. Goed spelen en ook nog eens lekker scoren. Wauw Bamiblokken GO.

Even rusten en direct door naar DE wedstrijd van deze ochtend, de wedSTRIJD tegen het andere team van Jacinta: ‘patatje oorlog’. Je kon merken dat het een echt onderonsje ging worden en dat beide teams dit heeeeeeeel graag wilde winnen.

Het ging goed. Gelijk op, want ze waren beiden even sterk. Met goede kansen, goede keepers en een paar leuke doelpunten stonden we vlak voor tijd met 2-1 voor. Lekkuhrrrrr, maar toen kwam die dekselse Manon die er nog snel even 2-2 van maakte. Dat wordt een gelijk spelletje! Oh nee hoor, in de laatste seconde prikte Lars de 3-2 nog in het doel en wonnen we spectaculair. Olé, Olé, Olé, Olé.

Poeh wat een begin. Nu de wedstrijd tegen de kerstelfjes. Hier waren we even de weg kwijt omdat we snel achterkwamen. Iedereen liep eigenlijk als kippetjes achter de bal aan en tuimelden er 2 met pijntjes op de grond omdat het wat feller ging. Helaas moesten we beleven dat we onze eerste nederlaag moesten incasseren. Jammer. Nog een wedstrijd te gaan.

De laatste wedstrijd speelden we tegen de Zwarte Schorpioenen en ondanks dat we deze wedstrijd ook verloren kon ik hier echt weer trots zijn op mijn teampje. Deze wedstrijd was het echt een handbalteam dat ook goed verdedigde zoals we hadden afgesproken. Het werd met een beetje mazzel voor de schorpioenen 0-2. Lars maakte nog een goed doelpunt en dus weer spannend. 1-2. We hebben toen nog geprobeerd om in de laatste minuut de bal af te pikken bij de tegenstander, maar dat lukte net niet. Gegokt en verloren.

Hoewel iedereen een beetje teleurgesteld was, zeg ik, TOPTEAM. Iedereen heeft lekker gespeeld en we hebben toch veel lol gehad. Bedankt allemaal.

Na de prijsuitreiking, waarin we net geen medaille pakte (grrrrrrr, Die was op doelsaldo voor patatje oorlog) hebben we nog leuke teamfoto’s gemaakt en ook nog een selfie met alle Witte Ster leden.

Huibert