Kanjers binnen de Dames senioren

Dat ik best te spreken ben over de dames binnen mijn team is wel bekend bij de meesten. Ook al tetteren ze je de oren van de kop, zijn ze eigenwijs en hebben ze allemaal hun eigen mening en klagen ze graag over alles wat er maar te klagen is. Huhm klinkt een beetje raar, maar ze weten zelf wel beter. Het gaat bij ons vooral om het groepsgevoel, het plezier en daarmee proberen te presteren. Stukje bij beetje gaat het de goede kant op en volgend seizoen moeten we m.i. een extra stapje kunnen maken en mee kunnen draaien bij de top 4 van onze poule.

Allerlei ideeën spoken al door mijn hoofd om dit in het volgend seizoen ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Maar eerst de zomer. Niet dat we dan op onze luie reet gaan zitten, want er is van alles te doen qua handbal. We spelen (beach) toernooien en trainen nog lekker door. Op het beachveld en ook de conditietrainingen gaan gewoon nog ff door. De opkomst is ook (meestal) nog best goed. Dus blijven het kanjers Toch mis ik al geruime tijd 2 fanatiekelingen op de trainingen. Houden Fijke en Wendy alvast zomervakantie?

wendy-kikaNO WAY. Beide meiden verrichten op hun eigen manier een heldendaad. Fijke Mandemakers heeft zich wekenlang intensief voorbereid op een hardloopwedstrijd. En niet uit eigen belang, maar om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Deze vreselijke ziekte moet zo snel mogelijk de wereld uit en met een heuse professionele fundraising op internet heeft zij een prachtig bedrag bijeen gelopen. Jazeker Fijke heeft haar missie inmiddels volbracht en daar ben ook ik echt een beetje extra trots op.

Maar we hebben nog zo’n bikkel in ons midden. Wendy Schellekens gaat woensdag 4 juni Alpe d’Hues beklimmen voor KIKA. Ook zij heeft zich hiervoor het snot voor de ogen getraind gezien de facebook berichten van ellenlange fietstochten die ze met haar team heeft afgelegd. Ook zij gaat dit halen, daar ben ik van overtuigd. Ze hebben volop support gehad van hun teamleden en dat moeten we vasthouden. De groepsappnaam is veranderd in ’t gezelligste damesteam en dat moet zo maar blijven.

 

Fijke Gefeliciteerd, Wendy Succes.
Huibert