Snoeihard gewerkt voor een droomstart

We hebben het er al vaak over gehad de afgelopen weken met zijn allen. Wat gaat het worden dit seizoen? Hoe gaan we doen? Wie, wat, waar, hoe, etc?? veel vraagtekens voor ons als begeleiding en jullie als speelsters.

Verdedigen, heel anders dan vorige seizoenen. Aanvallend, nog niet echt op elkaar ingespeeld. Ook met de samenstellingen zijn we nog druk zoekende. Al met al ?????????????????

Gelijk de 1e wedstrijddag spelen we 2 wedstrijden achter elkaar en hebben we gelijk iedereen kei en keihard nodig. Met blessures en een aantal afwezigen, moeten we gelijk moeilijke keuzes maken om alles goed te bezetten. Ik kan je vertellen dat er na de wedstrijden een aantal ‘naar de klote’ zijn, maar we hebben het gered. Dit zal niet het hele seizoen zo lukken, maar als het moet, kan het dus. 1 vraagteken minder.

Dan de 1e wedstrijd:

Witte Ster 2 – White Demons 3. Vorig seizoen DE opponent die het ons team nog moeilijk kon maken. Oppassen geblazen dus. Het was een hele tijd aftasten en het bleef best wel lang 0-0 en daarna ook best wel (te) lang 1-1. Verdedigend zat het redelijk goed in elkaar en er werd goed gepraat. Aanvallend was het een 1e helft van de gemiste open kansen. Nog niet echt scherp allemaal, maar de gecreëerde kansen waren talrijk. Dat geeft wel gelijk hoop. Even op scherp zetten die 2e helft en kansen verzilveren. Dan kunnen we ze afschudden. Ondanks de gemiste kansen was er een nipte voorsprong van 5-4. Meer rugdekking en meer onderscheppingen en die ballen in het netje.

EN JA HOOR, heerlijk om te zien. Verdedigend staat het goed. De meiden zitten korter op de tegenstander en onderscheppen menige aanval van White Demons. Dat leidt tot een aantal snelle tegenaanvallen en goed gespeelde aanvallen. Na 5 minuten in de 2e helft was het Witte Ster die de regie in eigen hand nam en ineens weg was bij de tegenstander. Heerlijk om te zien dat de concentratie bleef en de aanwijzingen werden opgevolgd. Dit leidde tot een heerlijke overwinning van 18-8. Dat is wel de kansen pakken.  2 punten voor Waspik!!!

Gelijk daarna de 2e wedstrijd

Witte Ster 1 – HMC 2. Snel snel schakelen voor iedereen. Gelijk weer present voor de volgende wedstrijd. De derby tussen de eeuwige rivalen. Omdat de dames 1 verre van compleet waren, moesten we putten uit de dames 2 die er al een intensieve wedstrijd op hadden zitten. Mmmm weer een test.

HMC was fel, heel fel en het was voor ons even een beetje inkomen. Er was (weer) wat twijfel in de verdediging en daardoor vielen er wat onnodige gaten, waardoor HMC een paar goedkope doelpunten kreeg. Aanvallend was het ook hier best oké gezien de geringe voorbereiding hierin. Net die laatste goal voor de rust van HMC was super balen, want we gingen rusten met een 6-8 achterstand.

Weer lag het aandachtspunt op de verdediging. Sluiten, niet meelopen, overnemen en praten.

EN WEER pakten de meiden het goed op. Na een te snel geïncasseerde tegentreffer (6-9) was het Waspik wat de klok sloeg. Goede verdediging door snoeihard werken en slim aanvallen deed het tij keren. HMC kwam er amper meer doorheen en raakte af en toe redelijk geïrriteerd. Dat is een goed teken. Aanvallen bleef het ook verzorgd en slim en de achterstand werd keurig omgebogen in een voorsprong. Puntje voor puntje liepen we uit en er werd achterin weinig weggegeven. Met nog een paar minuten op de klok konden we concluderen dat ook deze wedstrijd 2 punten ging opleveren. Het werd uiteindelijk 18-13. Wat een weelde

Met enorme rode koppen en de tong op de enkels zaten ze zwetend in de kleedkamer. Maar met een smile en zeer tevreden. De coaches konden dit beamen. Dit was ook voor ons een tikkeltje onverwacht.

RETETROTS op zo’n begin. WE KICKED ASS!!!

Huibert