weerzien met een oude bekende

Vanavond stond de ingeplande oefenwedstrijd tegen Elshout 1 op het programma. Ik had het aangedurfd om mijn team tegenover een 1e klasser te zetten om te kijken of we weerstand konden bieden.

Beetje mager qua bezetting (2 wissels) tegenover 5 bij Elshout. Maar kom maar op, met het mes tussen de tanden wilden ze de strijd wel aan.

Roland Kop was de oude bekende in het verhaal. Hij heeft daar het stokje overgenomen en wilde zijn selectie eens testen. Ik wilde de meiden vooral niet als kanonnenvoer laten fungeren en dat hebben ze dus ook zeker niet gedaan.

In een bloedhete hal werd er vanaf het begin serieus gespeeld en was er van overlopen geen sprake. Eerlijk, Elshout is sneller en hebben meer lange schutters en dat maakte verschil. Met inzet en vechtlust waren we meer dan gelijkwaardig en ze gingen tot het gaatje. water, dextro en paracetamol waren daarvoor nodig.

Foutjes bij Elshout werden vakkundig afgestraft en er werd een groot incassovermogen gevraagd en dat was eigenlijk uiteindelijk goed opgepakt.
Mooie aanvallen gezien, collectief goed verdedigd, goede reddingen, fouten/verbeterpunten genoteerd en een zeer bevredigend resultaat
Ik was ervan overtuigd dat jullie dit op deze manier zouden kunnen. Jullie zelf hadden dit niet allemaal. Jullie hebben jezelf verrast denk ik.

Uitslag is voor mij niet van belang, wel het resultaat. Als we deze lijn blijven voortzetten, kunnen we hier en daar nog best voor een stuntje zorgen volgend seizoen.

Nu nog een stevige beach periode, waarin vooral de lol EN de tactiek een grote rol gaat spelen. Als het kan met veel zon, want die is in de sporthal niet te harden, maar buiten wel.

Huibert