Dit gaan we nooit meer weggeven meiden

Vandaag stond de wedstrijd tegen GHV op het programma. De wedstrijd na de carnaval zeg maar. Ik was zo stoer geweest om de meiden vrij te geven. Konden ze een beetje bijkomen van het harde trainen tijdens de carnavalsdagen. Op dinsdag werd er een heuse conditietraining afgewerkt voor de sporthal. Alles hebben ze er voor over.
Er zijn beelden van, maar die zal ik jullie besparen.

In Goirle was de ambiance niet echt groots. Sportcentrum de Wissel was net open, rook een beetje muf en het was er koud. Het (massaal) meegereisde publiek moest zelf de tribune nog in elkaar zetten, maar toen hadden ze wel een mooie zitplaats in het midden

We waren op volle oorlogssterkte, want Esmée en Imme konden met ons meedoen en ook (mafkees) Marrit, deed onder strikte voorwaarden van de coach weer mee met de wedstrijd. Die was toch de rest van het seizoen uitgeschakeld? Dus niet.

Vanaf het beginsignaal was het 3 aanvallen aftasten en kon het doelpuntenfestijn beginnen. GHV is een super sympathieke tegenstander, maar niet bij machte om het ons vandaag ook maar even lastig te maken. Desalniettemin bleven ze ervoor gaan en dat pleit voor ze.

Onze meiden knalden er lustig op los en de ene kanonskogel na de andere sloegen in achter de keepster van GHV. Achterin stonden we weinig tot niks toe en scoorde GHV slechts 2x uit een afstandsschot en 1 goede aanval.

Bij ons lagen er toen al meer dan 10 in en werd het op het laatst nog een beetje slapjes, mede veroorzaakt doordat het zo makkelijk ging. Er werd wat makkelijker afgewerkt en dat resulteerde in wel nog een paar fraaie doelpunten, maar ook veel missers. De ruststand van 3-16 had dus nog hoger uit kunnen vallen.

In de rust hebben we afgesproken dat we offensiever gingen verdedigen, om te kijken of we het de aanvallers van GHV nog moeilijker konden maken. Verder niet overhaast gaan afwerken. Ik had liever wat minder doelpunten met goed uitgevoerde aanvallen, dan een saloon waar we lukraak gingen knallen.

Dat bleek een succes. De dames van GHV hadden geen antwoord op het offensieve verdedigen. Het is dat ze vrij in het begin nog 2 afstandschoten verzilverden, ander hadden we alles tegengehouden.

De aanvallen waren ook langer en er werd ‘gewoon’ weer fraai gescoord. De middenopbouwers waren ‘slim’ bezig vandaag en strooide met passjes. Marrit mocht 5 minuten op de opbouw en knalde er weer mooi op los.

Ook nu mocht de keepster van GHV de bal vaak uit het doel halen en eindigde de teller op 5-28

Dat we deze wedstrijden ook prima tot een goed eind brengen is de verdienste van het goede collectief. Imme en Esmée hoef ik niet meer extra te informeren en passen zich moeiteloos aan

Jammer dat Heerle niet voor een stuntje zorgde vandaag. Zij verloren met 15-17 van onze directe concurent White Demons.

Dan maar gewoon op eigen kracht meiden. Dat is ook net zo leuk trouwens.

 Huibert