Een betere MUUR en meer kwaliteit dan Novitas

Ik zag wel een beetje op tegen deze wedstrijd. Novitas blijkt een stugge ploeg te zijn en staan na ¾ van de competitie toch netjes op een 3e plaats. Ze beschikken over een goede keepster en gooien veel power in de strijd. Dit maakt het moeilijk om van ze te winnen.

Het was een heel ander team dan in de thuiswedstrijd. Alle ervaren dames waren nu mee en dat betekende heel fysiek handbal. Gelukkig zijn wij ook niet vies van een fysiek partijtje handbal, maar oppassen was het wel. Novitas heeft me qua strijd deze wedstrijd positief verrast, maar…

Het was de MUUR van Novitas tegen de MUUR van Witte Ster. Het was ook gelijk hard tegen hard en het was even wennen aan de zeelandse druk. Ze bleven steeds goed bij en waren zelfs een tijdje steeds een puntje voor. Wel hadden ze de mazzel dat 3 ballen van richting werden veranderd en er dus ongelukkig ingingen. Maar ja, ook die tellen.

Na ruim een kwartier (6-6) was het klaar en was de MUUR van Trump er niks bij. Vanaf toen was de regie in handen van Witte Ster dames en we liepen uit naar een zeer verdiende 10-7 ruststand. Het was Knokken met de hoofdletter K, maar karakter kun je die meiden dit seizoen niet ontzeggen.

Na de rust gooide Novitas er nog een schepje brute kracht bovenop en ondanks het feit dat zij probeerde te forceren en (succesvol) te provoceren, bleven we de bovenliggende ploeg. Na 2 snelle goals, bleef het lang, heeeeeeel lang 12-7. Het had meer weg van vrij worstelen en Suuske incasseerde helaas 3x2 minuten. Koppies erbij, iedereen gewaarschuwd. Gewiekst, geduldig en goed variërend werd de wedstrijd weer hervat met scoren.

Achterin werden de ‘Mexicanen’ opgevangen door een haast onneembare defensie. Dit is eigenlijk het hoogtepunt van de 2e helft.

De eindstand was 18-10. Zwaar bevochten, maar heel voldaan. Dit was echt een overwinning op karakter meiden. We hebben een grote stap gemaakt

Huibert