Zieg…..wieder

Zaterdagavond ipv Zondag. Eigenlijk niks, maar hé, daar moeten we ook mee om kunnen gaan toch? Vorige week viel Marrit ongelukkig uit met een gebroken middenhandsbeentje en dat is een behoorlijke tegenvaller. Kim kon niet meedoen dus besloot ik 2 meiden van de A mee te nemen, zodat we toch voltallig kunnen spelen.

De sfeer vooraf was goed en ontspannen en dat is een goed teken. Zolang het vizier maar op de wedstrijd staat en er niet licht gedacht wordt over de tegenstander.

Elshout had een andere samenstelling dan bij de thuiswedstrijd, dus oppassen geblazen. Hou je aan de basis (achterin niks weggeven) en laat voorin het tempo in de aanval zijn werk doen. In de stokoude sporthal ‘onder de bogen’ hangt de sfeer er altijd goed in (NOT) dus moesten wij de slingers maar gaan ophangen. Er was gelukkig behoorlijk wat publiek voor ons, dat speelt toch een stuk prettiger

Vanaf de beginworp vloog het eerste schot op doel van Elshout er gelijk in……….oké. dat hadden ze beter niet kunnen doen. Vanaf dat moment werd er scherp verdedigd en geconcentreerd aangevallen. Er werd niks meer weggegeven en voorin sprokkelden we onze doelpunten weer lekker mee. Elshout deed er alles aan de aanval te doorgronden en eerlijk is eerlijk, dat was stukken beter dan de vorige wedstrijd. Toch lukten het onze meiden goed om er 10 in te leggen voor de rust . Elshout bleef steken op 3, waarvan 1 strafworp cadeau van de scheids.

Er was weinig mis met het verloop van de wedstrijd, dus doe nog maar zo’n helft en dan ben ik dik en dik tevreden

Het begon een beetje stroef en het duurde 10 minuten voor er weer ‘swung’ in de aanval kwam. Daarna draaide het weer en ging de productie van doelpunten weer als voor de rust. De tegenstander werd een beetje hopeloos, want ook de 2e helft was er bijna geen doorkomen aan voor ze en daar ben ik rete tevreden over.

Kortom een goede degelijke wedstrijd, met weer veel verschillende doelpuntenmakers en goede assists. Imme en Iris ook hun doelpunt meegepakt en verdedigend was het team super vandaag. Ook de keepers stopte vrijwel alles wat nog doorkwam.

Ik kreeg dus exact nog zo’n helft. 10 voor ons, 3 voor Elshout, waarvan 1 een kado gegeven strafworp.

Eindstand 20-6. Zondag lekker vrij en volgende week weer de blik op HMC

Zieg…….und nexte woche wieder?

Huibert