Senioren en piepjonge C'tjes kunnen ons ook niet stoppen!!

16:00 wedstrijd in Hulst/Kloosterzande. Om 13:30 al weg en via Antwerpen naar de tegenstander. Dat alleen is al een opgave en dan moet de wedstrijd nog beginnen.

Novitas was een opponent  waar ik rekening mee wilde houden. Zeker omdat ze goed gestart waren in de competitie en omdat we nog nooit tegen ze gespeeld hadden

Met het warmlopen deden er 2 pupillen van de wedstrijd mee aan de warming up…………dachten we. Het bleken ‘gewoon’ speelsters te zijn die echt gingen meedoen aan de wedstrijd. 13 jaar waren ze. Net uit de luiers. Ik geloofde het niet, maar het was echt. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Ik zag de meiden denken, hoe gaan we hier mee om.

Gelukkig was iedereen het met mij eens dat we ze gewoon moesten aanpakken als senioren, maar in de praktijk is dat toch anders.  Zeker als de scheidsrechter die meiden (wel) in bescherming neemt en de coach en de club niet. Het is onverantwoordelijk om deze meiden al bij de senioren te laten spelen.

De wedstrijd was NIET GOED, maar we zijn geen moment in gevaar geweest. Vanaf 0-1 op voorsprong gestaan en Novitas nooit meer bij laten komen. We hebben goed verdedigd en prima aanvallen gespeeld.  Bij de rust hadden we slechts 2 doelpunten tegen gehad. Als dat geen felle dekking is, dan weet ik het niet meer

Meer snelheid, systemen spelen en de tegenstander kapot spelen, daar gingen we voor de 2e helft, maar daar is het niet van gekomen, want de scheidsrechter floot zoveel in het voordeel van de ‘C-kuikens’ dat het niet leuk meer was. Een paar keer heb ik serieus tot 10 moeten tellen, maar incasseren geldt ook voor mij.

Hoogtepunt(en) van de wedstrijd waren Esmée en Imme. Verdedigend en aanvallend. Jeugdspeelsters die WEL passen in een seniorenteam!!!

De eindstand werd 7-13 voor witte Ster
2 verdiende punten een riant doelsaldo en (weer) een Flügel achter de kiezen.

De extra tegenstander (Scheids) hebben we allemaal goed weerstaan en daar ben ik wel blij mee

Volgende week gaan we een wedstrijd spelen die we uiteraard weer winnend hopen af te sluiten, maar dit keer ook weer op een manier zoals we op de training proberen te doen. Met structuur en veel variatie.

Ik zie er weer naar uit.

Huibert