Een wedstrijd met 2 gezichten

Om 11.30 uur was wedstrijd vandaag! Of toch 11.45 uur? Focus coach. Veel dingen tegelijk en alles goed regelen. Dat valt niet altijd mee. ;) ik doe mijn best.

Gelukkig was iedereen er gewoon (ruim) op tijd dus in een steenkoud Zidewinde. Beetje rommelig in de voorbereiding want Jaimy moest de wedstrijd ervoor fluiten, Wendy fanatiek coachen en Anda tijd waarnemen. Ik moest wat improviseren, maar ideaal was het niet.

Ik was ook best gespannen. Taxandria staat laatste en ik vrees dan altijd voor onderschatting. Ook staat Taxandria bekend om het ‘stevig’ verdedigen. Iets wat de temperamentvolle dames in ons team goed moeten zien te handelen.

Zag ik spoken, waren de zorgen onterecht. JA! Eigenlijk wel.

Zonder groots te spelen, pakten we de tegenstander vol aan en drukte ze met de rug tegen de muur. Bijna alles van Taxandria liep vast in de verdediging van WITTE STER en verder dan 3 doelpunten kwam de tegenstander niet. Wij bouwden gestaag aan de voorsprong en daarbij misten we een hoop kansen jonguh…pff. Toch konden we gaan rusten met een veilige 9-3 voorsprong

In de rust gehamerd op het lage tempo in de aanval en het vasthouden van de focus. Niet achteruit leunen maar uitbouwen.

Taxandria had besloten om er een potje rugby van te maken in de 2e helft en dan ben je bij ons aan het verkeerde adres. Wij houden ook wel van een robbertje aanpakken. Toch liep de spanning en frustratie behoorlijk op, maaaaaaaaaar chapeau, waar ze vorig seizoen vaak grommen en uitdelen werd, hielden de dames zich zeer behoorlijk ZEN en dat vind ik een complimentje waard.

Ook al lieten we ons toch te veel meeslepen in het slome tempo van de tegenstander, de goedlopende aanvallen waren er om trots op te zijn. We kregen wat teveel strafworpen tegen, maar gelukkig hield Linda er toch mooi 2 van uit.

Einduitslag een PRIMA 21-8. Strikje erom en 2 mooie punten bijschrijven.

Ik ben zeer content met het stabiele spel van het team. De teamspirit en het verdedigend concept. Aanvallend is er nog een hoop te winnen. Ik zie dit als de manier om dit seizoen……………………………veel te Flügelen

Huibert