Gelukskaarsje uitgeblazen, Bekersprookje strandt opnieuw in de 1e ronde

Maar wat een fijne wedstrijd was het tegen een zeer snel en jong team dat mij in eerste instantie deed twijfelen of we dit wel zouden doorstaan zoals ik in gedachte had. Ik was een beetje bevreesd dat we overlopen zouden worden, want het vorige bekeravontuur was een drama. Ook de dames hadden er geen goed gevoel over en het vuur stond (nog) niet in de oogjes.

BAM 0-1 door Astrid kort na het startsein. Het kan dus wel!!
het werd ook direct 1-1 en 2-1…………..5-1 (gvd nee hè) het zal toch niet weer. De agressieve open dekking van OHC zorgde ervoor dat we moeite hadden om aanvallend veel uit te richten en wij waren even zoekende hoe we grip kregen op de flitsende aanvallen. Bij 9-4 was het klaar en stond de dekking wel en waren we OHC heel vaak de baas. De enkele ballen die er doorgingen waren meestal een prooi voor Sanne. Van verdere uitloop was geen sprake meer. Met 12-7 konden we m.i. met een acceptabele stand gaan rusten.

NU ZAG IK WEL VUUR IN DE OGEN. Ze hadden in de gaten dat de dekking zo op orde was en dat ze de 2e helft zeker niet gingen laten lopen.

Langzaam maar zeker werd het toch moeizaam voor OHC en ze begonnen andere oplossingen te verzinnen om de Witte Ster muur te slechten. Het was duidelijk te merken dat het niet ging zoals zij graag wilden.

We waren de 2e helft zeker gelijkwaardig en het snoeiharde werken van de meiden geeft zeer veel perspectief voor de competitie. Suus vond het dan niet lekker gaan in de aanval, maar stond als een leeuw te verdedigen. Ook dat kan ik waarderen.

Vooral in de 2e helft heb ik ook zeer leuke doelpunten en aanvallen gezien. Bijvoorbeeld De flitsende wissel door het midden over 4 schijven, kwam bij Marrit terecht. Deze trekt 2 verdedigers mee, passed de bal naar Wenn en GOAL!

Ik kan ze niet allemaal gaan beschrijven maar kan het niet laten om Iris nog even te noemen. Zij moest een reus verdedigen en deed dat verrassend goed. Daar komen ook nog 2 doelpunten bij. Happy coach.

De eindstand was 19-15. De oplettende lezer ziet dan wel dat Witte Ster de 2e helft net tekort komt maar toch een doelpunt meer gemaakt heeft dan OHC. Mede ook door Linda, die na Sanne ook een goede 2e helft keepte.

Het is misschien cliché maar er had uiteindelijk misschien een stunt ingezeten, maar ik kan hier heel goed mee leven. Alles op de competitie nu meiden. Daar gaan we voor.

Huibert