Wauw, wat een knaller

Na 1 wedstrijd stond Elshout op doelsaldo net een plaatsje boven ons. Zij wonnen vorige week van HMC dus oppassen geblazen……….dacht ik.

Met wat kleine twijfels Qua blessures had ik gelukkig 2 meiden van de A-jeugd kunnen strikken om als ondersteuning mee te doen. Imme is al een goede bekende, maar nu was Iris de nieuweling in ons midden.

Na vorige week had ik weer goede hoop op een goede wedstrijd van onze zijde. Verdedigend moest het dicht en aanvallend een tandje sneller dan vorige week. Daarbij veel wisselen in tempo en posities.

Even moest de wedstrijd op gang komen. Het duurde een paar minuten voor het eerste doelpunt viel, maar toen……….
Elshout kreeg geen tijd om maar even adem te halen of met de ogen te knipperen of de bal lag alweer in het netje. Na 23 minuten en een 12-0 stand scoorde Elshout hun eerste doelpunt. Bizar goed meiden. De rust werd bereikt met 14-2. Permanent goed spel van Witte Ster zorgde voor een lamgeslagen Elshout en dat was puur onze verdiensten.

Iedereen was het er over eens, dat we na de rust gewoon moesten doordrukken en niet de wedstrijd rustig proberen uit te spelen. Sommigen hadden al van te voren gezegd dat ze ook wel eens een wedstrijd ruim wilden winnen. Nou, nu is de kans.

En het ging los. Snelle breaks, vloeiende aanvallen, individuele acties. PANG PANG de doelpunten bleven vallen. Natuurlijk werd het slordiger. Iedereen wilde zo graag dat er soms mensen over het hoofd werden gezien of in de verdediging heel zeldzaam een gaatje viel. Nou en.. Jullie bleven fanatiek en zelfkritisch en dat was voor mij voldoende. De eindstand werd een ongelofelijke 31-7.
Ja ECHT waar

Ik vond het ook wel eens prettig om relaxt te kunnen coachen. En het ook eens goed te kunnen bekijken. Iedereen heeft gebikkeld, vrijwel iedereen heeft gescoord. Iris ging moeiteloos mee en scoorde ook nog eens 2x. de opbouwers waren op schot, de cirkels liepen voortdurend vrij en vanuit het midden werden toverballen gespeeld naar cirkel en hoek.

Dit is een kwestie van vasthouden en doorpakken meiden, want iedere week is er weer een nieuwe uitdaging die we aan moeten pakken.

Volgende week HMC thuis. Zin in.

Huibert