Du’n Leste meiden……een Thriller

Met een beetje geluk hadden we nog een plekje kunnen stijgen, maar inzet was in ieder geval deze laatste wedstrijd alles te geven en af te rekenen met alle blessure sores die ons heeft gekweld. Want het is me een stelletje hoor. Man, man.

Toch begon de wedstrijd SLAP, heel slap. Twijfelend verdedigen, en rondspelen ipv aanvallen. Ik dacht wat Anne zei: ‘dit gaat een lang avondje worden’

GELUKKIG kwam de ommekeer en gingen we na 10 minuten eindelijk echt de strijd aan met RHV. We kregen steeds meer grip op de snelle aanvallende acties en begonnen de irritaties bij de dames van RHV toe te nemen. Dat wil zeggen dat we fel verdedigen en dat was ook zo.

Terugzakkend naar 6:0 was een goede keuze en ook aanvallend was inmiddels iedereen bij de les en we sloten ‘gewoon’ aan bij RHV. Opvallend was het weer dat ik zonder enige twijfel Esmeé, Imme en Naomi kan inpassen op elk moment in de wedstrijd.  

7-7 bij rust en dat is best knap gezien het begin. Dat moest nog maar een helft zo en dan zonder dat eerste deel.

RHV ging furieus van start en door een paar kleine foutjes kwamen ze steeds voor. Eerst 1 toen 2 en uiteindelijk werd het zelfs 13-9 en leek het gespeeld. Maar de meiden wilden niet opgeven en het werd puntje voor puntje terug tot 13-12. Ondersteund door een snoeihard werkend team waren vooral Astrid en de helemaal leeg gespeelde Suus een ware plaag.

Gruwelijk jammer dat er toch nog een doelpunt viel, want de verdediging leek op dat moment niet meer te passeren. Suus schoot nog 1x met haar katapultarm vlamhard raak, maar het was net niet genoeg.

Deze thriller had een gelijk spelletje verdiend, maar tja, daar koop je niks voor coach.

Het was de laatste van het seizoen. 14-13 verloren, maar op een manier die zeer acceptabel is.
Het is helaas ook de laatste wedstrijd van ons ‘Renaat’ door en druk onregelmatig werkschema is het niet goed meer te combineren en heeft ze gekozen om te stoppen.

De Baas snapt het wel, maar we verliezen een heel fijn teamlid. Renate, bedankt voor je jarenlange inzet. We missen je nu al!

Huibert

Astrid - 6 ; Suzan - 5 ; Jaimy - 2