Beetje balen van de uitslag, maar super geknokt

Vandaag mochten we de kersverse (ongeslagen) kampioen uit onze poule verwelkomen. Dat we daar een hele kluif aan zouden hebben was duidelijk en gezien het heersende blessure virus maakt het er helemaal niet beter op.

Met 8 vaste teamleden en 3 uit de MJB moesten we de strijd aan. Gelukkig hadden we wel een keeper (al was de 1 april grap door de baas nog niet helemaal verwerkt) – zie Facebook –
Ik had een klein beetje gehoopt dat White Demons met het kampioenschap op zak wat rustiger aan zou doen en een aantal jeugdspeelsters de kans zou geven. HELAAS kwamen ze gewoon helemaal compleet om ook de laatste punten nog op te rapen.

Toch gingen we verrassend goed van start en pakte de meiden nog een tandje steviger aan dan ik ze had meegegeven. Dat resulteerde in een zoekende tegenstander die regelmatig vastliepen in de aanvallen en de bal niet kwijt konden aan een teamgenoot. Wij gingen lekker mee en speelden fris en fruitig ‘gewoon’ met White Demons mee.

Heel eerlijk kon je zien dat White Demons meer kracht en snelheid in huis had, maar wij dit snoeihard compenseerde met werklust inzet en teamplay. We hebben zelfs even een periode 2 punten voor gestaan (6-4). ‘Maak er een foto van’ zei André (Anda) met haar tijdelijke mannenstem. Maar ja, daar koop je niks voor. Ze kwamen weer terug tot 7-7 en namen net voor de rust een kleine voorsprong van 7-8. Mmmmm, beetje jammer als je het over het wedstrijdverloop hebt, maar keigoed als je beseft wie je tegenover je hebt.

Geen respect voor de positie van de tegenstander, heerlijk. Dit moeten we vol zien te houden gezien het feit dat er (zeker verdedigend) keihard wordt gewerkt en er aanvallend ook leuke dingen werden geproduceerd. De tegenstander zal uit een ander vaatje moeten tappen om ons over de knie te leggen. Precies wat ik voor ogen had.

Ook de 2e helft begon weer goed. Puntje voor puntje kwamen we langszij en tot 9-9 was er geen vuiltje aan de lucht. Toen kwam er een ‘stofje’ in de motor en lieten we enkele minuten ook de koppies even hangen. In een flits was het 9-14 en was de wedstrijd gespeeld. Daarna ging het weer als de rest van de wedstrijd gewoon goed. Hard werken, spijkerhard verdedigen en gevarieerd aanvallen.

De eindstand 11-18 doet geen recht aan de gelijkwaardige strijd. -5 voor het stukje onoplettendheid maakt een virtuele 11-13. Dat klopt gevoelsmatig beter, maar wil niet zeggen dat White Demons de bovenliggende partij was.

Het is een wedstrijd waar ik als coach goed kan leven met verlies. Als er zo iedere wedstrijd wordt geknokt……Wauw. Ook Imme, Naomi en (wat een gave goal) Esmeé hebben weer eens laten zien wat ze waard zijn. Eigenlijk verdiend iedereen een complimentje en (ook al wil ik het eigenlijk niet doen om die aardsflauwe grap die ze mij heeft geflikt) Anne in het bijzonder. Die heeft er weer een serie schitterende ballen gepakt.

NOG 1 meiden. RHV benaderen als deze wedstrijd en dan………..

Huibert

Astrid: 6 ; Suzan: 3 ; Fijke: 1 ; Esmeé: 1