Ook het ZATERDAGavond spook overwonnen

Ik ben niet zo van bijgeloof, wel van feiten en statistieken. Zo’n feit is dat ons team traditioneel de slechtste wedstrijden speelt met (zaterdag)avond  wedstrijden. Ik kan me bijna geen goede wedstrijd herinneren die we ’s avonds speelden.

Om te voorkomen dat er bijgeloof ontstaat, moesten we maar eens goed uithalen. Vanavond hebben we daar de gelegenheid voor tegen Aristos. Zij hebben het moeilijk in de onderste regionen en moeten dus alles uit de kast halen om punten te pakken. Dit kan dan 2 kanten op. Of ze klappen erop en wij gaan weer steeds in de achtervolging, of we gaan de opdracht goed uitvoeren en beginnen gelijk scherp en blijven geconcentreerd spelen tot het eind.

Goddank was de laatste optie vanavond van toepassing. De start was nog een klein beetje aftasten, maar snel werd duidelijk dat het wat ons betreft niet spannend ging worden. Aristos heeft kunnen genieten van een gelijke stand bij 1-1 en daarna was het veel 1-richting verkeer.
gooien we normaal gesproken veel teveel ballen op paal en lat, deze keer waren het er veel minder en die kwamen ook nog eens tussen de palen.
verdedigend stond het als een huis en voor de tegenstanders werd steeds moeilijker om ons te passeren. Als dat al lukte stond daar nog Anne die weer een dijk van een wedstrijd keepte.

Bij 4-12 in de rust was het eigenlijk al gespeeld en hadden we zelfs nog meer afstand kunnen nemen. We zaten gewoon lekker in de wedstrijd en hoefden eigenlijk niet eens grootst te spelen.
Wel waken voor inkakken en daarom blijven spelen zoals de eerste helft en geen spaan overlaten van de tegenstander.

Er volgde een prima 2e helft die verliep zoals gepland. Heerlijk ook voor de baas.
werklust           check
spelplezier        check
doelpunten       check/check/check
verdediging      supercheck

Iedereen heeft de nodige minuten gemaakt. Ook Imme en Esmèe draaiden weer heerlijk mee en er werd naar hartenlust gewisseld.

Mooie breaks, cross passes, goals uit de hoeken, van de cirkel en de opbouwers. Dik en dik tevreden. Komt nog bij dat er vandaag een hele goede scheidsrechter op de wedstrijd stond, waardoor zelfs ik niets te klagen had.

9-26 Wauw wat een stand. Avondspook overwonnen en zondag lekker vrij.    Happy coach!!!

Astrid 9; Fijke 7; Jaimy 4; Suus 3; Wendy 2; Imme 1