Met bloed zweet en ……… tranen

Eindelijk hebben we weer eens 2 punten uit een niet al te beste, maar uiteindelijk wel verdiende overwinning. Er zat meer ‘staf’ op de bank dan wissels, coach en 4 assistent coaches die vooral supporter waren, maar ook de statistiek bijhielden.

2 wissels met een ‘verborgen gebreken team’ is niet echt de ideale samenstelling om een wedstrijd in te gaan. Dit merken we eigenlijk al een aantal weken en met veel kunst en vliegwerk proberen we steeds weer zo goed mogelijk te presteren. Eigenlijk zouden we geen gebruik kunnen maken van de meiden B omdat we eerder zouden vertrekken dan hu wedstrijd was afgelopen. Gelukkig liep het best goed in elkaar over, waardoor ik Imme nog kon meenemen naar Oudenbosch.

De Beuk heeft de punten heel hard nodig en zouden alles geven om ons een loer te draaien. Wij moeten alle zeilen bijzetten om alle resterende wedstrijden nog goed af te sluiten.

Ik heb geen slecht gevoel over de afloop van de competitie. Toch kon het (in theorie) nog zo zijn dat de nummer laatst langszij zou kunnen komen al wij alles zouden verliezen en zij alles winnen. Daarom was het doel om zeker nog 2 punten te pakken en de rest van de wedstrijden vrijuit te kunnen ballen. Dat is op het tandvlees behaald

Iedereen was het zich bewust, maar er zat duidelijk spanning op de wedstrijd. Kort gezegd, het begon super aftastend (10 minuten zonder doelpunten) Daarna namen we goed initiatief, helaas zakte het daarna steeds meer weg, pakte het na de rust goed op en trokken het op de valreep toch nog stoer over de streep.

7-5 met de rust voor de Beuk en dat kwam door het te slappe verdedigen. Aanvallend kregen we veel kansen, maar die werden ook vaak om zeep geholpen. Gelukkig hadden we Anne op doel, die zelfs weer een beetje zenuwachtig was na zo lang niet meer te hebben gekeept, maar met glans de test heeft doorstaan.

De 2e helft hebben we weer echt voor elkaar staan knokken en daar had de Beuk Duidelijk moeite mee. Puntje voor puntje kropen we dichterbij. Vlak voor tijd kwamen we eindelijk op 9-9, waarna Suzan een balletje uit de aanval tikte en Fijke hem met een puike break keihard achter de keepster veegde. Heerlijk.

Hard geknokt, prima uitgespeeld en definitief veilig. Nu kunnen we rustig de probleempjes te lijf binnen het team en kunnen we in de competitie lekker alles of niks spelen.

Huibert