Up and down, Up and ….. DOWN

We hadden vandaag een goede stap kunnen zetten naar de top 3 zeker na het onverwachte verlies van HMC maar NOPE ook wij maakten een onnodige zeperd.

Onderschatting? niet iedereen scherp genoeg? Pech? Scheids?
Het was een combinatie van dat denk ik, de vorige keer ging het zo makkelijk, dat ik er een raar gevoel bij had. De uitslagen van HVM waren best indrukwekkend de laatste weken.

De wedstrijd begon redelijk goed, maar het was al heel snel duidelijk dat het zeker geen walkover zou worden. HVM was beter dan de vorige keer en wij misten vooral heel veel kansen. Het ging gelijk op en het gaatje werd maar niet groter dan 2 punten. Vooral de hele stugge statische 6:0 dekking van HVM bleek een groter probleem te zijn dan verwacht. We gingen de rust in met een zeer zünnige 7-8 voorsprong en dat was helaas in lijn met mijn voorgevoel.

We hoefden eigenlijk niets anders te doen als ‘een tandje erbij’ en nauwkeuriger afwerken. Let op we beginnen de 2e helft met 6, want Jaimy had net voor rust een 2 minuten straf gekregen.

De dames besloten goed rond te spelen en bij en kans te schieten. In een mum van tijd was het 8-12. Zomaar. Nu zou het klaar moeten zijn. Goed blijven verdedigen en de kansen nu wel benutten. Maar het verslapte weer en  (ik had gehoopt en voorgenomen het niet op de scheidsrechter af te schuiven en heb me ook netjes gedragen) 4 doelpunten met ruim cirkel, meiden die 6 passen mogen zetten en 2 onterechte penalty’s helpen zeker niet mee als je een wedstrijd eerlijk wilt spelen.

Laat ik duidelijk zijn. We hebben het aan onszelf te wijten, want het gemiste aantal kansen heeft ons genekt. Die hadden uiteindelijk de overwinning moeten betekenen. Vooral op het laatst was de dekking hard aan het werken maar we gingen niet zo voor elkaar als de vorige tegen Elshout. We geven de wedstrijd aan HVM met 21-17

Het had zo mooi kunnen zijn, volgende week is alle carnaval hopelijk uit de aderen en dan gaan we weer ALERT spelen tegen Dongen. Deze keer op zaterdag. Wellicht brengt dat geluk.

Huibert