Pffffffffffffffffffffff verdiend!!!!! Dik verdiend

Na een (ja sorry) hele matige wedstrijd tegen mixed up moesten we ons weer oprichten tegen het altijd lastige Elshout. De vorige keer hebben we ze zowaar te pakken gehad, maar vorige week maakten zij een giga klapper tegen het mixed up waar wij zo kansloos van hadden verloren. Mmm

Met een vrij complete groep meiden startte we de wedstrijd in Waspik. Ik had Imme geregeld en dat was een goede keuze.

De eerste helft waren we zoekende en mn in de verdediging hadden we moeite met de LO en MO van Elshout. Deze plofte er toch regelmatig wat balletjes in ook al had Sanne er ook hele goede reddingen tussen zitten. De goal van Elshout was te klein, want 7/8 open kansen verdwenen op paal lat en weer paal. Het resulteerde in een achterstand van maximaal 3 punten en het bleef lang gelijkopgaand. We konden de schade op het laatst nog mooi beperkt houden tot 6-8, maar als we wat wilde, moest er wat aangepast worden.

De tactiek daarvoor was eigenlijk heel eenvoudig, maar ga ik natuurlijk nie veraaie. Het werkte wel! Gelijk vanaf het begin van de 2e helft was het duidelijk dat we deze helft weinig wilde weggeven. De verdediging stond als een huis en de no.7 en no.2 hadden het moeilijk, want onze meiden hadden ze door. Telkens liepen ze zich vast in de verdediging en daar werden ze niet vrolijk van.

10 minuten werd er niet gescoord en toen waren het toch de meiden van Elshout die de eerste maakte. Daarna kwam Elshout er zelden meer aan te pas en maakte Imme snel de aansluitingstreffer vanaf de cirkel en vervolgens kwam de gelijkmaker uit ‘onverwachte hoek’ Anda werd mooi vrijgespeeld en rondde  haar kans keurig af.

Dit leek de ommekeer en we gingen nu vol op de winst. Als vanzelf ging er een tandje bij en Elshout kon er uiteindelijk nog maar 1 maken. Wij mepte er met een ijzersterke Imme (4 Goals) nog wel een paar in en sleepte er een dikverdiende 13-10 uit.

Zeker op basis van de 2e helft ben ik erg tevreden over de werklust en de teamspirit. Het waren vandaag niet alleen de ‘usual suspects’ die de goals maakte en het vrijlopen van de cirkels was heerlijk om te zien.

Volgende week verdedigen we kroegen met carnaval en daarna gaan we de strijd weer aan op Zondag 14 februari tegen HVM.

Huibert

Imme 4; Astrid 3; jaimy 2; Fijke 2; Anda 1; Suzan 1