Deze is voor Linda en Linyola !!!

Wat een begin van het nieuwe jaar. Ik was weer wel toe aan de 1e wedstrijd, want we waren in december niet goed geëindigd, maar hebben wel redelijk door kunnen trainen. Daardoor was ik wel benieuwd hoe we uit de ‘vreetdagen’ zijn gekomen.

Dan krijg je aartsrivaal (in de meest sportieve zin van het woord) HMC op bezoek. Een goed en stabiel team en 1 waar we in competitieverband nog nooit van hebben gewonnen. Komt nog bij dat de uitwedstrijd eerder de slechtste wedstrijd was die we hebben gespeeld deze competitie.

Ga er maar aan staan. We waren weer eens een keer compleet en zag wel aan de koppies dat er pit was meegenomen. Met de nodige DEXTRO in het lijf waren ze er klaar voor hoor.

Het duurde best lang voor het 1e doelpunt viel en ook de 1-1 heeft lang op het scorebord. Het was een wedstrijd van verdedigen en gedoseerd aanvallen. HMC werd het heel moeilijk gemaakt en ze misten ook heel veel kansen. Die dwing je uiteindelijk ook af al je stug blijft werken om de  aanval te verstoren.

Toch leek HMC later in de 1e helft een klein gaatje te slaan naar 2-4 en 4-6. Toch pikten de meiden van Witte Ster het goed op en knokte zich net voor rust goed terug naar 6-6.

In de rust geen tactiek wijziging nodig in de aanval. Wel afrondingsverbeteringen aangegeven. In de dekking wat meer en eerder aanpakken en dan kunnen we ze pakken.

Dit heeft de 2e helft heel goed gewerkt. We speelden gevarieerder in de aanval en de dekking maakte veel minder foutjes. Samen met een goed keepende Tess Sanne heeft HMC de fanatieke dekking maar 4x kunnen passeren. Ze werden er moedeloos van en dat hebben we zelf afgedwongen.

Aanvallend waren er een paar hele mooie doelpuntjes en acties bij. Mn de no look passes van Jaimy naar de hoeken, het aanspelen van Anne op de cirkel met dito doelpunt en de beauty van Anda waren voor mij de hoogtepunten. In de verdediging werkte iedereen hard, maar Wendy had de hele tijd op de MO van HMC in de tas. Heerlijk voor haar.

Dit geeft vertrouwen naar de rest van de competitie. HET WAS EEN ECHTE TEAMPRESTATIE VANDAAG. De eindstand: een verdiende 13-10

In de kleedkamer hebben we het even goed gevierd met een fles (jip & janneke) champagne, waarbij Anne vond dat de coach maar even de volle laag moest krijgen. Beetje jammer……. Maar wel heel trots.

Linyola was erbij en had helaas slecht nieuws. Bij haar moeder is kanker geconstateerd en zij gaan een onzekere en moeilijke tijd tegemoet. Vorige week hadden we ook al slecht nieuws over de moeder van Linda. Ook bij haar is kanker geconstateerd en gaan diezelfde moeilijke tijd tegemoet.

Ze spelen dan wel niet meer in ons team, maar hebben nog steeds een speciaal plekje. We dragen daarom deze wedstrijd aan jullie en jullie moeders op.

Huibert