Verwacht Ja, helaas was het verschil onnodig groot

Zaterdagavond op naar Berkel-Enschot. Niet zomaar een wedstrijd, maar eentje tegen de no.1 van de competitie White Demons.

Zij op oorlogssterkte en wij zeker niet. (langdurige) blessures, afzeggingen en wij staan met 8 meiden op het wedstrijdformulier. Toch vond ik een oplossing met Roy. Imme, Esmee en Naomi reisde met ons mee en we hadden dus toch weer lekker een compleet team. inclusief de mama hooligans van de 3 huurlingen op de tribune

Imposant waren de speelsters van White Demons wel. En dat heb ik gemerkt. De eerste helft stonden we in no-time met 4-0 achter en als we dan wel scoorde lag de bal er aan de andere kant er zo weer in. Het was gewoon niet goed. Aanvallend niet en verdedigend met perioden ook niet. Slecht kan ik het ook niet noemen, maar het liep niet. Er werd wel hard gewerkt. De klik was er niet.

Mede door de matige scheidsrechter die veel loopfouten van de thuisploeg liet gaan, konden zij naar hartenlust door alles en iedereen heen lopen en viel het opvangen zwaar.

(Te)veel tegendoelpunten en zelf te weinig gecreëerd maakte een wat geflatteerde 14-5 tussenstand.

We maakte wat afspraken in de rust en de intentie om er een echte wedstrijd van te maken. Verliezen was duidelijk, maar niet met zo’n klote helft als tegen de Beuk. HET HIELP!!!

Het ging lopen, er was weer vertrouwen en vechtlust en de schroom werd afgeschut. Wat nou respect voor de koploper, wij kunnen best weerstand geven, knokken en afspraken nakomen.

Eerlijk, het ging nog zeker niet top, maar wel veel en veel beter als de 1e helft. Esmee die torenhoog opzag tegen het spelen tegen die ‘goeie’ en moeite leek te hebben om het initiatief te nemen om eens zelf te schieten, heb ik eens goed vertelt dat het mij niks uitmaakt als er een foutje werd gemaakt en zeker niet met zo’n stand. Gaan met die banaan.

En verdomd, ze maakte er 1. Klasse. Iedereen was een slag beter en er werd veel beter voor kansen gegaan. De 2e helft ging veel gelijkmatiger als de 1e en zo had ik het voor ogen gehad over de hele wedstrijd. Al met al was de 2e helft maar 11-8 en maakte een eindstand van 25-13

Conclusie: jammer, maar positief genoeg voor een goed vervolg op de rest van de competitie. De wisselvalligheid is er nog wel, maar wordt steeds minder. Fijn dat de Meiden van MJB zo lekker met ons mee kunnen draaien en ook prima worden opgenomen in de groep.

Volgende week RHV. Gaan we de goede lijn weer oppakken?

Anne 4, Astrid 4, Suus 2, Jaimy 2, Esmee 1