Wedstrijdverslag E-jeugd

Zondag 31 mei: Vandaag een wedstrijd tegen RED-RAG/Tachos E1.
Afwezig:  Merel en Priscilla

Iedereen had er zin. Jullie waren allen lekker enthousiast.  In het begin van de wedstrijd waren er alle mooie kansen voor Lotte, Marit. Helaas ging de bal er niet in. Er was sprake van onnodig balverlies bij Witte Ster.  Erg jammer, want dat maakt net dat de tegenstander meer kansen gaat creëren.  Ilja stond in het doel en probeerde zo goed mogelijk de balen te stoppen. Dit ging haar erg goed af. Het verdedigen ging goed. Femke, Maud, Nina en Jill stonden mooi werk te verrichten. Maar toch kwamen er kansen.

De tegenstander scoorde twee keer. Lotte was op de cirkel gezet. En daar staat zij zeer goed. En Hoppa Lotte scoort de 2-1. Snel daarna scoort Solane vanuit de 9  meter, 2-2. Dan gaat Marit voor de 3-2, en hij zit. Er komen meer kansen en Solane gooit de 4-2 erin.  Jammer is wel dat er veel over rechts gaat, terwijl links ook dames staan te wachten tot ze worden aangespeeld. Femke en Nina staan mooi vrij maar de ballen blijven weg. Toch kun je aan het team zien dat ze gegroeid zijn, het afgelopen seizoen. Marit heeft Ilja afgelost in de rust. Zij gaat nu op doel. Ilja gaat spelen.  Femke heeft een mooi schot. Geblokt door de keeper. In de tweede helft staat de verdediging nog steeds goed. Nina heeft mooie kansen, op de paal, net naast, net voorlangs. En dan komt de 6-5. Nina scoort. Geweldig doelpunt en verdient. Femke  en Maud kijken goed rond aan wie zij de bal kwijt kunnen.

Jill heeft ook een paar mooie kansen, maar ook Ilja. Het gaat tegen elkaar op. Marit en de keeper van de tegenstander houden er mooie ballen uit. De teams zijn aan elkaar gewaagd.  Dan gaat het over en weer. 6-6, 6-7 en dan …. . De tegenstander heeft net iets meer over. 7-7 en 8-7. Verloren. Helaas. Maar jullie hebben goed gespeeld, als team. Julie zijn het afgelopen seizoen gegroeid als team. Jullie weten elkaar te vinden. En tuurlijk, gaat het soms makkelijker en een andere keer moeilijker. Maar blijf elkaar stimuleren en werk er samen voor!!