We zitten er ECHT tegenaan, maar…………………..

Vandaag speelde we (denk ik) de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Ja ja ja, we hebben wederom de punten in Rijen moeten laten, maar ik ben beretrots op de meiden.

RHV2 staat bovenaan en moest deze wedstrijd winnen om dit te blijven. Er zouden dus geen cadeautjes gegeven worden en ook niet afwachtend gespeeld gaan worden. Dat was ik ook niet van plan en dat begrepen de meiden heel goed. Fel op de huid vanaf het begin en RHV moest alle zeilen bijzetten om hun spelletje te kunnen spelen. Een zeer gelijkopgaande strijd tussen 2 teams die graag willen handballen en fel zijn.

Tot 4-4 was het zoeken voor RHV naar de openingen in onze defensie die er nauwelijks waren. Er was geen doorkomen aan en iedereen stond te bikkelen en elkaar te helpen. Het waren 2 (goed) geforceerde fouten van onze verdediging (die 2 strafworpen opleverde) die het verschil maakte en we moesten gaan rusten met een 7-5 achterstand.

Iedereen was toch wel tevreden over hoe het liep en ik kon niet anders dan dit beamen. Er was rust, er was actie er was organisatie en vertrouwen in de 2e helft.

RHV wilde meteen orde op zaken stellen en even, heel even, dacht ik nee hè. Ze liepen uit naar 11-6 en dat wilde de dames toch niet laten gebeuren en toonde veerkracht. In een sterke fase kwamen we terug tot 11-10 en RHV werd wat zenuwachtig. Mn Suzan had dynamiet in haar reet en speelde een hele goede wedstrijd. Ze sleurde, en scoorde er lustig op los. Ongelofelijke drive dat ook oversloeg op de rest. Ook een onmogelijk te halen bal, haalde ze en tenniste hem nog naast de keepster in het doel. lekkerrrrrrr

Het golfde op en neer en het was meer een verschil in geluk en pech onderling dan verschil in klasse die RHV liet winnen met 15-12. Tja officieel was het 16-12, maar die laatste was een Lucky shot van de keepster van RHV in de laatste seconde waarop we niet meer reageerde. Hij ging er wel mooi in trouwens.

Ik heb niks te mopperen en na 2 goede wedstrijden tegen de nummer 1 en 2 willen we deze flow doorzetten naar de wedstrijden die nog volgen. We zitten echt tegen een positieve doorbraak aan, maar dan mogen we niet verslappen en uitgaan van eigen kracht.

Het was weer een goed collectief deze keer. Toch stak Suzan er deze keer bovenuit. Het leverde haar de terechte ‘muts van de match’ op. Verder verdiende Anda de aanmoedigingsmuts. Ze heeft vandaag haar taken zeer goed uitgevoerd en toonde durf in de aanval. ‘het komt echt wel goed met dat doelpuntje Andy J ‘

Nu al zin in volgende week.