Heren 3 pakt belangrijk punt in strijd om kampioenschap

Voor de heren 3 stond voor vandaag de lastige uitwedstrijd tegen MHV uit Mill op het programma. Wij staan op de eerste plaats met 2 punten voorsprong op MHV, waardoor we minimaal 1 punt moeten halen uit deze wedstrijd om kampioen te kunnen worden.

Met 6 auto's en een behoorlijk aantal supporters vertrokken we om 9:15 uur richting Mill. Daar werden we hartelijk ontvangen door de kantinebeheerder en mede daardoor zat de sfeer voor aanvang van de wedstrijd er dan ook al goed in. Voor MHV is deze wedstrijd nog belangrijker, omdat zij van ons móeten winnen om een beslissingswedstrijd af te kunnen dwingen.

Dan de wedstrijd; We hebben al een paar weken last van wat fysieke problemen, onder meer door een vingerblessure van Ton (uit de kom geweest), Mark met een afgescheurde pees aan zijn pink, Arnoud die recent terug is gekomen van een gebroken middenhandsbeentje en Niels met een hamstringblessure. Ook Bert en Corné waren niet helemaal fit, waardoor we toch wel wat krachten in hebben moeten leveren. Gelukkig voor ons kon bijna iedereen (behalve Mark) wel meespelen, zij het een paar minuten.

Het begin van de wedstrijd was goed, met een paar prima afstandsschoten van Koen. Het was een gelijkopgaande eerste helft met kansen over een weer. Dankzij een paar prachtige reddingen van Corné en goed uitgespeelde aanvallen van onze kant kwam de ruststand uit op 9 - 9.

Inmiddels was de spanning behoorlijk gestegen aan beide kanten en zat de tribune ook aardig vol met publiek. De 2e helft werd de wedstrijd iets harder, maar er werd niet erg veel gescoord. Er waren over en weer wel wat kansen, maar beiden ploegen stonden erg goed en compact te verdedigen. Halverwege de 2e helft stonden we 2 punten los en leken we eindelijk een doorbraak te kunnen forceren, maar helaas kwam MHV weer terug in de wedstrijd. Het restand van de wedstrijd stonden we steeds 1 punt voor totdat Bart 3 minuten voor tijd een 2 minutenstraf kregen (thuisvoordeel of niet, dat houden we even in het midden) en MHV de stand weer gelijk wist te trekken.

We zagen de bui natuurlijk al hangen. Wij met een man minder en MHV die daar van profiteert! Gelukkig wisten we de 2 minuten van Bart heelhuids door te komen zonder tegendoelpunten waardoor het 1 minuut voor tijd met 18 - 18 gelijk stonden. De laatste minuut was het een kwestie van uitspelen en proberen de boel dicht te houden, want bij een tegeldoelpunt zouden we op herhaling moeten in een beslissingswedstrijd. Helaas miste Koen in de allerlaatste seconden nog een hele grote kans om het winnende doelpunt te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in 18 - 18 gelijkspel.

Voor MHV betekende dit het einde van de kampioensambities, voor ons het bijna binnenhalen van het kampioenschap. En daar moet op gedronken worden! Zelfs Bart moest er aan toegeven en ook hij stond na de wedstrijd aan het bier (zie foto)! Complimenten ook voor MHV voor de sportieve wedstrijd en de gezellige sfeer in de kantine na de wedstrijd.

De laatste wedstrijd spelen we volgende week zondag 23 maart om 13:45 uur thuis tegen Taxandria, dat op de laatste plaats staat. Een gelijkspel is voldoende voor het kampioenschap, maar we gaan natuurlijk voor de volle winst! Mocht je dus volgende week zondag niets te doen hebben, kom ons dan aanmoedigen op weg naar het kampioenschap in de 3e klasse!!