Heren 2 wint weer!

Op zondagmiddag naar EMM in Middelburg, een wedstrijd waar we toch een beetje tegenop keken. Niet alleen vanwege de afstand, maar ook omdat we geen enkel idee hadden wat we van onze tegenstander konden verwachten. Gelukkig konden we zelf met een bijna complete selectie op pad naar Zeeland, alleen Ruud kon nog niet meespelen. Wesley kon helaas niet mee, dus speelden Rens en Danny met ons mee.

Net zoals de vorige wedstrijd tegen HMC begonnen we wat stroef. Vooral aanvallend kregen we niet heel veel voor elkaar. Gelukkig stond onze verdediging weer goed dicht, net zoals ook de vorige wedstrijd tegen HMC het geval was. Vanaf minuut 1 werd er door iedereen flink gebikkeld in de verdediging en was EMM ook niet bij machte om hier doorheen te komen. De ruststand was teleurstellend 3-7, wat wel aangaf dat beiden teams aan elkaar gewaagd waren. Maar zelfs in overtal konden wij nog niet echt uitgespeelde kansen creëren.

30 Seconden voor rust kreeg Niels 2 minuten, waardoor we de 2e helft in ondertal moesten starten. Ondanks de bespreking in de rust waarin benadrukt werd dat we niet moesten verslappen in de 2e helft, stond EMM na 3 minuten alweer op gelijke hoogte: 7-7. Dit was niet echt nodig, want wij zaten veel beter in de wedstrijd. Het fysieke spel van EMM ging echter ook steeds meer mee spelen en op enkele momenten werden wij ook meegetrokken in dit spel.

Gelukkig wisten we onze koppies koel te houden en konden we langzaam aan uitlopen. Het verschil bleef wel steeds 2 punten, waardoor de race nog niet gelopen was. Pas in de laatste 10 minuten van de wedstrijd wisten we afstand te nemen, mede doordat EMM een aantal tijdstraffen achter elkaar kreeg. Overigens hebben we wel een aantal penalties gemist, waardoor we het onszelf nog extra moeilijk maakte.

Verdedigend waren Lars en Koen Smits de uitblinkers. Met name Lars stond op de mid-achter enorm goed te spelen en hield de boel goed dicht.

De eindstand is uiteindelijk 12-16 geworden waarmee we onze 2e overwinning van het seizoen boekten. Er zijn nog genoeg verbeterpuntjes, maar we raken al wat beter op elkaar ingespeeld. Volgende week Avanti thuis!

Scores:

Koen de Vries: 2