Heren 2 pakt eerste punten van het seizoen

Zaterdag 3 oktober 19:30 uur, de seizoensouverture van Heren 2 tegen HMC. Natuurlijk in onze nieuwe tenues! Na een voorbereiding van een paar weken gaan we dan eindelijk van start.

Dit jaar hebben we een mooie vaste kern staan van 10 spelers. Op dit moment is van deze selectie alleen Ruud nog geblesseerd, maar hij is op de weg terug. Meer goed nieuws op blessurefront, want ook Eric en Chiel zijn weer helemaal hersteld een klaar voor een nieuw seizoen. Als laatste is Niels overgekomen van Heren 3, waarmee we wat meer mogelijkheden op diverse posities krijgen. Bram Smits is vanaf heden de nieuwe coach.

Dan de wedstrijd. het begin was wat onwennig, we speelden met hars wat voor iedereen even wennen was. De aanvallen gingen daardoor nog niet erg vlot en na 10 minuten spelen hadden nog dan ook nog maar 2 keer gescoord. HMC echter al wel 4 keer.

Daarna kregen we gelukkig meer grip op de wedstrijd (en de bal) en konden we ons terugknokken in de wedstrijd. Onze verdediging stond erg goed en HMC had veel moeite om er doorheen te komen, alleen kwamen we zelf ook heel moeizaam tot scoren. We gingen de rust dan ook in met een 10-8 achterstand.

2e helft

De 2e helft begonnen we erg fel en binnen enkele minuten knokten we ons zelf terug naar een 10-11 voorsprong. Wederom blonk de verdediging uit, mede dankzij de erg sterk keepende Koen. Het spel golfde op en neer en geen van beide ploegen kon echt afstand nemen.

Met nog een kwartier op de klok kwam de omslag. Met een paar goed uitgespeelde aanvallen wisten we een voorsprong van 2 punten te pakken en uiteindelijk ook vast te houden. HMC kon geen vuist meer maken en liep steeds vast op onze verdediging. 2 Minuten voor tijd gooiden we de wedstrijd definitief op slot door de eindstand op 18-21 te bepalen.

Conclusie: De verdediging stond goed georganiseerd, de afronding moet nog aan gewerkt worden.

De eerste punten (3 toch, Ilja? ;-) ) zijn in de tas, op naar de volgende wedstrijd!