Als een raket….met net genoeg brandstof

Yes Yes Yes we hebben hem. De 4e overwinning (op rij) wat een prestatie. Loon na werken, maar vooral door een flitsende start.

Ik ga deze wedstrijd niet beschrijven als een heel goed optreden, maar op karakter en wilskracht hebben we door de tijd goed te benutten de wedstrijd binnen gehengeld.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is blijkt ook vandaag weer. Vorige week een wat minder begin en daarna 50 minuten vol gas gespeeld en de wedstrijd zeer verdiend gewonnen.

Nu kwamen we als een raket uit de startblokken en overrompelden we De Beuk totaal. Voor ze even konden ademhalen stonden wij met 7-1 voor. Daarna werd het een wedstrijd die gelijk opging waarin de Beuk nu wel de punten maakte waar ze de eerste 12 minuten geen kans voor kregen.

Het werd al wat slordiger in de afwerking. Waar iedere doelpoging in het begin bijna allemaal een doelpunt was, ging wat vaker de mist in. Dat gaf de Beuk moed en ze kwamen net even te ver terug. De ruststand was 10-6 en dat verschil had groter moeten zijn.

Ik ga wel een beetje als een verwende trainer/coach praten, want vooraf had ik getekend voor zo’n ruststand. De 2e helft weer flitsend van start en dan kijken hoe ver we komen.

Toch bleken veel kaarsjes al ruim opgebrand en op het laatste restje brandstof maakte de meiden het onnodig spannend, maar achteraf gezien zijn we niet in de gevarenzone geweest. Net ertegenaan misschien toen het 14-12 werd, maar een mooie laatste goal zette een welverdiende eindstand van 15-12 op het bord. We hadden ook veel support op de tribune vandaag. Dat heeft ons ook enorm geholpen. (enne Maria, kom lekker terug joh)

Gezien het feit dat we afgelopen zondag al op het tandvlees liepen en dat er bijna geen enkele speelster rondliep zonder (kleine) blessure kun je zeggen dat het gewoon een hele fijne afsluiter is van een prima reeks.

Deze week herstellen en uitblazen, zondag RUST en dan weer op naar de volgende wedstrijd.
4x achter elkaar flugels uitdelen kost me een vermogen, maar het is het helemaal waard meiden

Supervet om jullie coach te zijn……..’de Baas’